Londonresa med klassen 25-31 maj 2009

Resan började med att klassen samlades på Umeå busstation klockan åtta måndag kväll den 25:e maj. Bussen skulle gå därifrån 20.40 så vi packade in våra väskor och satte oss på en plats. Första stoppet var i Nordmaling för att plocka upp Anja. Sedan kunde vi rulla vidare mot Arlanda med bara några pauser under vägen. Resan gick väldigt bra men det var inte många som fick någon ordentlig sömn.
      På Arlanda fick vi lov att vänta på Daniel som var sen med sin buss, när han väl kom checkade vi in våra stora väskor och gick och köpte frukost. När vi fått den fick vi bråttom för planet skulle snart åka. Vi skyndade oss till gaten och fick våra platser. På planet var det trevlig personal och många av oss elever sov igen lite sömn.
      När vi kom fram till London åkte vi ett bra tag med tunnelbanan till Piccadilly circus där vi skulle bo. Känslan att vara i London var obeskrivlig, det kändes inte riktigt som det var sant. Var vi verkligen i London? Det hade gått så fort, vi hade nyss börjat skolan och allt, helt plötsligt var vi i London. Det kändes så otroligt bra! Vi kom fram till hotellet och fick gå fem trappor upp med våra tunga väskor. Ingen var speciellt nöjd över det, många klagade innan vi tillslut var uppe på våningen vi skulle bo på. Vi hann få våra rum innan vi var tvungen gå och äta för att sedan bege oss till BBC. Några följde med lärarna och andra gick själv.
      Vi tog oss till BBC med hjälp av tunnelbanan. När vi kom dit var vi tvungen att vänta ett tag så vi fick gå runt själv och kolla vad som fanns där, inte så mycket intressant men några fick tag i vattenflaskor, godis och lite sånt. Inne på BBC kom en man och en kvinna som skulle visa oss runt. Det började med att vi fick gå igenom en säkerhetskontroll och vi fick ett kort som skulle visa att vi fick vara där och var på en guidad tur. Det var mycket intressant och mycket vi fick se, några klagade även över alla dessa trappor vi fick gå i, men vi fick prova på att spela in ett live program så besväret med trapporna var snart glömt. Vi fick även gå in i ett omklädningsrum som var väldigt elegant och där många kändisar hade bytt om.
      På väg hem skulle vi pröva på att åka med en dubbeldäckare, en sådan där röd buss som bara finns i London och som är så typisk och man bara måste åka när man väl är där. Det var inte de lättaste. Vi fick byta buss flera gånger för vi tagit fel men roligt var det. När vi senare kom fram till Piccadilly circus var alla väldigt slut och trötta. De flesta ville sova men det fick vi inte. Vi åt middag och hade sedan rätt fritt på kvällen.

      Den här resan kommer att bli oförglömlig och det är nog en av de bästa resorna jag har gjort. Klassen är underbar, underbara lärare och en helt otroligt underbar stad vi fick åka till. Klassen har kommit varandra närmare och jag tror det inte blir någon gruppering i framtiden. Inte lika mycket i alla fall, det var inte mycket innan heller men man såg ändå en antydan till det. Det har blivit lättare att prata med andra i klassen också, inte bara med de man är med på dagarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0